Spørsmål og svar om Forever og Network Marketing

Noen forveksler forretningsmodellen vår Network Marketing med pyramidespill. Det er to helt forskjellige ting. Vi har satt sammen noen spørsmål og svar for deg som er nysgjerrig på hva som skiller dem fra hverandre.

Hva er Network Marketing?

Network Marketing, eller direktesalg som det også kalles, går ut på at forhandlere selger direkte til sluttkunder uten dyre mellomledd. Forhandlerne kan i sin tur rekruttere nye forhandlere og bygge opp et team som de coacher og hjelper videre på veien. Jo mer tid og engasjement du satser på virksomheten din, jo større inntekt kan du få. Forretningsmodellen innebærer at du kan oppnå større suksess enn den som rekrutterte deg, hvis du legger ned mer tid og engasjement.

Hva er pyramidespill?

Pyramidespill bygger på at hver deltaker verver nye spillere som betaler en innsats. Innsatsen deles likt mellom spilleren som verver og personen som har plassen på «toppen» av pyramiden. Systemet bygger på en urealistisk forestilling om at antallet deltakere øker ubegrenset og eksponentielt. I praksis er det bare de personene som ble med tidlig – og først og fremst de som startet pyramiden – som vinner.

Er pyramidespill ulovlig?

Ja, pyramidespill er bedrageri og dermed ulovlig.

Er Forever et pyramidespill?

Nei, Forever er ikke et pyramidespill. Her ser du kriteriene for pyramidespill sammenlignet med hvordan vi arbeider innen Forever.

Inngangsbillett
I et pyramidespill betaler du en innsats for å bli med. Et varseltegn er startkostnader uten motytelse.
Slik fungerer Forever:
Når du blir forhandler hos Forever, betaler du bare for de produktene du bestiller. Du får innkjøpsrabatt fra første ordre, og den øker deretter ut fra hvor mye du bestiller.

Gjenkjøp av usolgte produkter
Useriøse pyramideselskaper vegrer seg ofte for å kjøpe tilbake usolgte varer. Et varseltegn er at det ikke er mulig å returnere produkter.
Slik fungerer Forever:
I Forever kan både sluttkunde og forhandler returnere produkter. Sluttkunder får full godtgjørelse for brukte produkter som de ikke er fornøyd med, opptil 90 dager etter kjøpet. Forhandler kan avslutte virksomheten sin og returnere produkter som er i salgbar stand, og få tilbake 90 % av verdien av produktene.

Salg
Ved pyramidespill er rekrutteringen av nye distributører ofte viktigere enn selve salget av varer eller tjenester til kunder utenfor nettverket. Et varseltegn er når det er viktigere å innkassere startavgifter enn å selge produkter.
Slik fungerer Forever:
I Forever er det ingen startavgift, du betaler bare for produktene du bestiller. Vi går inn for balanse mellom rekruttering og salg. Vi fremmer egen omsetning, og i alle salgsaktivitetene våre for forhandlere krever vi en viss andel av personlig salg for å oppnå målene.

Er Forever et stabilt foretak?

Ja. Forever har kredittrangering AAA for langvarig og stabil kredittverdighet samt har vært miljøsertifisert i mange år. Vi er dessuten medlemmer i bransjeorganisasjonen Direktesalgsforbundet Norge, en garant for at vi arbeider etisk og følger alle regler for bransjen.