Aloe vera – en allsidig plante

Få planter har vært brukt like flittig og lenge som Aloe vera. Plantens gode egenskaper var kjent allerede av de gamle grekerne, og i dag brukes liljeplanten både til kosttilskudd og skjønnhetsprodukter.

Hva er Aloe vera bra for?

Aloe vera-planten er vakker, fargerik og velgjørende. Aloe vera har vært brukt i tusenvis av år. Saften fra bladene ble allerede i antikkens Hellas brukt for sine verdsatte egenskaper. På 400-tallet før Kristus sendte Aleksander den store kolonister til øya Socotra utenfor den nåværende kysten av Somalia for å bevare og dyrke Aloe vera-planten. En annen kjent bruker er dronning Kleopatra. Hun skal visstnok ha brukt store mengder Aloe vera som skjønnhetsmiddel.

I dag brukes Aloe vera både utvortes og innvortes. I Forevers utvalg finner du både kosttilskudd, produkter for hår- og hudpleie og tilskudd for deg som lever et aktivt liv.

Aloe vera-planten – en genuin prosess 

Det tar omtrent et år for en Aloe vera-plante å vokse til optimal størrelse for høsting. I Forever dyrker vi våre Aloe vera-planter på fruktbare jorder med vekselbruk for ikke å utarme jorden. De nedre bladene dyrkes for hånd, og de indre bladene får vokse videre. Fordi vi høster for hånd unngår vi store maskiner som skader Aloe vera-plantene, og på kjøpet skaper dette arbeid og støtter den lokale økonomien i Den dominikanske republikken der vi har vår største produksjon.

Geleen presses og stabiliseres, for deretter å bli til Forever Aloe Vera Gel, Aloe Propolis Creme eller et av de andre herlige produktene våre. I siste fase pakkes produktene og sendes ut til millionvis av fornøyde kunder verden over.

Om Aloe vera-planten 

  • Aloe er et gammelt arabisk artsnavn.
  • Vera er latin og betyder ekte.
  • Det finnes ca. 180 arter av Aloe vera. Aloe Barbadensis Miller, som Forever bruker i produktene sine, er den meste virkningsfulle.
  • Aloe vera vokser vilt blant annet i Midtøsten og på den arabiske halvøy.
  • Aloe vera inneholder 75–80 identifiserte stoffer.
  • Planten er en sukkulent, som betyr at den kan lagre vann i de tykke bladene sine. Den har ingen stamme, og bladene er plassert i rosett og kan bli ca. 40–60 cm lange og 6–7 cm brede.

Lær deg mer om Aloe vera her

Lær deg å dyrke din egen Aloe vera